Der har været stille her på bloggen i nogle uger. Det skyldes, at jeg er pænt meget slået ud af noget, som de der psykiatere ikke helt kan bestemme sig for, om der er en alvorlig belastningsreaktion, eller om det er depression. I hvert fald skal der ikke behandles på det, og jeg forlod (næsten traditionen tro) psykiatrisk afdeling i et anfald af skælden ud i ren og skær afmagt og frustration over, at uanset hvor meget min psykiske tilstand forværres, og mit generelle funktionsniveau som følge af det daler, så er der meget begrænset hjælp at hente, selvom jeg desperat beder om den.
Så ovenstående plus en massiv træthed i forbindelse med opstart af medicinen Strattera til behandling af min ADD har gjort, at der på ingen måde har været overskud til den her blog eller ret meget andet heller for den sags skyld.

Her til morgen vågnede jeg omkring kl. 5.45, hvilket egentlig ikke er et usædvanligt tidspunkt for mig. Det har nok været ca. 5,5 timers søvn. Heller ikke noget usædvanligt der bortset fra, at det faktisk er nogle timer mere, end hvad der har været mine standard søvnmængde på en nat og dermed i løbet af et døgn, så det er da en forbedring.

Det første, jeg plejer at gøre hver morgen, når jeg står op, er at gå på toilet, måle peakflow ift. astmakontrol og veje mig, og det gjorde jeg også her til morgen.
Jeg kunne ikke helt finde ud af, hvad jeg havde lyst til til morgenmad i dag, men da jeg åbnede køleskabet, kom jeg i tanker om, at jeg stadig havde den mælk, som løb på dato 11/4 og de der æg, som var løbet på dato i starten af april. Begge dele fejlede intet og var stadig brugbare, men det var da også ved at være opover med at få dem brugt, så jeg besluttede mig for, at det da var pandekager, jeg skulle have til morgenmad.

Opskriften på mine fantastiske pandekager kommer her:

  • 50-75 g margarine, smeltes
  • 1 liter mælk
  • 400 g mel
  • 0,5 tsk. salt
  • 7 æg
  1. Smelt margarinen. Jeg smelter det på den pande, jeg bagefter bruger til at bage pandekagerne på, for så er den ligesom smurt, når jeg skal i gang med at bage, selvom det ikke er nødvendigt, hvis man bruger en god pande. Margarinen køler lige lidt af, mens man laver det næste.
  2. Mel og mælk røres til jævning. Det gør ikke noget, der stadig er nogle små melklumper tilbage i dejen, for dem mærker man ikke noget til, når først pandekagerne er bagt, så det er spildt af tid at forsøge at få dem rørt helt ud.
  3. Salten puttes i dejen.
  4. Æggene røres i dejen.
  5. Margarinen røres i dejen.

Jeg bager på to pander ad gangen, så når jeg har hæld margarinen fra panden og over i dejen, så tørrer jeg lige panden med fedstof over med noget køkkenrulle, som jeg så lige smører den anden pande med.
Først varmer jeg panden godt op på max varme og bager måske de første to pandekager der, og så skruer jeg ned på 6-7 stykker. Det er meget forskelligt, hvad der er nødvendigt afhængigt af komfuret og de pander, man bruger. Hvis man bruger to forskellige slags pander, kan det godt være, at den ene skal stå på et andet varmetrin ift. den anden. Det kommer an på, hvor godt panden fordeler varmen.

Når overfladen på pandekagen er ved at være “tørret ind”, så der ikke er helt flydende dej at se mere, så er det tid til at vende pandekagen. Pandekagen er færdig, når du kan flytte rundt på den på panden med fx din pandekagevender eller ved lige at løfte panden lidt og “ryste den” lidt frem og tilbage.

Slut på pandekageopskrift. 🙂

Her til morgen lykkedes det mig så at tabe flormelisen ud af skabet, da jeg skulle tage melet ud. Heldigvis røg der ikke så meget ud af kassen. Bagefter tabte jeg bøtten med salt, da jeg skulle have den ud af skabet. Der røg pænt meget ud. Det var temmeligt træls under mine bare tæer. Har haft gang i kost og køkkenrulle, men jeg bør nok støvsuge også. Det bliver senere. 😉 Dernæst tabte jeg så en halv æggeskal ned i dejen, da jeg slå æggene ud.
Da jeg gik i gang med selve bagningen, gik det så op for mig, at jeg vist måtte have spildt marmelade på den ene kogeplade for en uges tid siden, fordi der begyndte at lugte af brændt jordbærmarmelade, øv. Som bonus tabte jeg også lige en pandekage på vejen fra panden og over i bunken på tallerkenen. Jeg har været totalt meget motorikspasser her til morgen!

Jeg plejer at bruge ovenstående opskrift, når jeg bager pandekager. I dag brugte jeg jo så mælk og æg, der var løbet på dato, og det var lige lidt under en liter mælk, og så var det 9 æg. Det blev nogle mere solide pandekager end de sædvanlige, men de var stadig gode.
Opskriften er oprindeligt fra en gammel hjemkundskabsbog, som min mor havde, da hun i sin tid gik i folkeskolen. Jeg har så skaleret den op, så den passer til en hel liter mælk.
De fleste tænker, at det da slet ikke er nødvendigt med alle de æg i pandekager, men indvendingerne mod det store æggeforbrug stopper, så snart de har smagt mine pandekager. Rigtig mange spørger efter opskriften, når de har smagt dem. 😉

Jeg har tre pander. De to er rigtig gode, og den tredje er egentlig også ganske fin, men den er ved at være godt brugt, så derfor købte jeg nr. to af de rigtig gode pander sidste år. De to gode pander er primært forbeholdt pandekagebagning, og så kan det der kød og deslige få den stadigt fine men knap så gode pande. Så har I nok ligesom en ide om, hvad der bliver prioriteret højst her hos mig.

I får lige nogle billeder fra morgenens udskejelser.