Så der er jo det der med, at jeg faktisk ret meget elsker at bage. Som i nok lidt overdrevet meget ift. hvor meget man som enkeltperson kan eller bør spise. Som eksempel kan jeg lige nævne, at jeg pr. 1/9 2018 flytter i en ny lejlighed her i Randers, (fordi der jo desværre var skimmelsvamp i den første), og der har jeg så købt nuværende lejers køleskab for 200 kr.
Der er ikke køle-/fryseskab i lejligheden, så det skal man selv købe, og jeg har faktisk allerede et næsten nyt et, som jeg købte i juni i forbindelse med indflytning i “Svampehulen”, som jeg kalder den nuværende lejlighed, hvor jeg ikke kan opholde mig.
Grunden til, at jeg købte de nuværende lejeres køleskab, er, at jeg gerne vil have et køleskab, hvor jeg kan sætte dej til at hvile over en længere periode. Helt specifikt i tre måneder ved 15 grader, for jeg har planer om at bage honningkager fra Christiansfeld. 😀 Jeg glæder mig!

Nå, men det dumme ved at bage er jo, at det giver en masse opvask. Det var knap så stort et problem, da jeg boede i lejligheden i Viborg, for der havde jeg opvaskemaskine. For første gang i mit 33-årige liv, var det faktisk lykkes mig at have styr på min opvask, så jeg ikke endte med at have brugt alt mit service og have enorme bunker af opvask stående på køkkenbordet. Det var fedt! Nu har jeg ikke opvaskemaskine, og det er alt andet end fedt. På trods af at jeg har bostøtte flere gange dagligt hver eneste dag, magter jeg stadig ikke den elendige opvask, så det tårner sig bare op i det køkken. Nøj hvor er jeg træt af det!
Og så tænker nogle nok, hvorfor pokker jeg ikke bare kommer i gang, når jeg nu har bostøtte hver dag, som kan hjælpe mig?! Det er faktisk rigtig svært at svare på.
Det handler til dels om, at jeg synes, det er pisse uoverskueligt. Derudover handler det også om, at det er en temmeligt stor skal-ting, og som alle andre skal-ting, udgør selve det faktum at det er noget, jeg SKAL en barriere for overhovedet at gå i gang. Skal-ting udløser generelt bare angst og får mig til at forsøge at undgå hvad end det er. Vi taler også noget så basalt som toiletbesøg i de perioder, hvor det er allerværst. I know, det lyder temmeligt dumt, men det er bare sådan, det er.
Jeg er tit pisse træt og har ikke ret meget overskud, så ofte holder jeg den bare gående hele dagen for ikke at gå i stå i et eller andet dårligt humør og nedsmeltninger, og så er opvask altså bare ikke lige det, der står øverst på listen at gå i gang med. Bortset fra når det så bliver tid til at skulle i seng om aftenen. Så bliver opvasken nogle gange lige pludseligt meget presserende og helt ekstremt nødvendigt at gøre lige NU som i kl. midnat eller 1, eller hvad klokken nu er. Opvasken bliver til en overspringshandling for at undgå en anden skal-ting som er det, at jeg skal gå i seng og forsøge at slappe nok af til at sove. Søvn er et enormt stort problem for mig desværre, og jeg får alt for lidt søvn.

Faktisk er der mange opgaver, som jeg kan have undgået i kortere eller længere tid, som jeg ender med at få gjort for at undgå opgaver, som føles endnu sværere. Det er ofte et tilfælde af overspringshandling, når jeg for en sjælden gangs skyld får gjort rent for eksempel.

Jeg vil her indvie jer i, hvordan mit køkken oftest ser ud, efter jeg ikke længere har en opvaskemaskine i mit køkken. Det er ikke kønt. Til gengæld er jeg god til at træde hen over rodet på gulvet, hvis jeg gerne vil bage noget, og der er rod ud over det hele, hvilket var tilfældet på det sidste billede. Jeg trådte hen over flyttekasse og diverse andet, mens jeg bagte de muffins, som man kan se sporene af opvask fra på komfuret.
Nej, jeg kan ikke umiddelbart komme med et fornuftigt svar på, hvorfor jeg ikke bare lige sørgede for at flytte tingene på gulvet andet end bare fordi.